"ЩАСТЛИВ ДОМ ЗА ИГРИ, ЗНАНИЯ, ОБИЧ И ДЕТСКИ МЕЧТИ"

 • Д -
  Държим детето да се        чувства личност!
 • Е -
  Естетична, позитивна        образователна среда!
 • Т -
  Традиционни и съвременни        методи на обучение!
 • Е -
  Ефективност, качество!
 • Л -
  Любознателност, лоялност,        толерантност!
 • И -
  Иновации, творчество!
 • Н -
  Направеното днес още        по-добре утре!
 • А -
  Актуална, личностна        готовност за училище!
Нашия екип
Нашия екип
 • Химн на ДГ "Детелина" Бяла Слатина
 • Страници

  За контакти с нас

  Английски език

  Ранното обучение по английски дава възможност на децата да усвояват чуждите езици по-лесно, да го правят с удоволствие, а наученото да остане завинаги. Организацията на обучението и учебните материали за учебната 2016-2017 година са подбрани от преподавателката Ирена Икономова по начин, който мотивира децата и им помага да развият положително отношение към чуждоезиковото обучение, което представлява: поднасяне на езика чрез популярни детски песни и игри на английски и усвояване на основни думи и изрази, свързани с имената на животните, числата, цветовете, частите на тялото и предметите от заобикалящия децата свят. Чрез музика и забавни упражнения, заниманията целят да изградят у децата положителна първоначална нагласа към езика и желание за изучаването му.

  Народни танци

  Няма нищо по-прекрасно от български народен танц. Детска школа по народни танци при ДГ”Детелина”, гр.Бяла Слатина” предлага през учебната 2016-2017 година едно увлекателно пътешествие в света на музиката и танца. Преподавателката Детелина Крачунова ще помогне на децата да чуват и да слушат музиката, да развият пластичността си, музикалната памет, да разкрият творческия си потенциал. В часовете по народни танци децата ще изучават елементарни танцувални елементи и композиции. Чрез танцувалните занятия децата се развиват хармонично физически, научават се да владеят тялото си, да развиват гъвкавостта си, да се движат красиво и се сдобиват с красива осанка. Занятията по танци развиват способността към импровизация и фантазията на детето, чувството за ритъм и координацията. Важен е и емоционалния аспект: децата занимаващи се с танци са емоционално стабилни, умеят да изразяват чувствата си да възприемат положително заобикалящия ги свят. Според психолози изследващи периода на ранното детство двигателната активност в ранна възраст влияе на интелектуалното съзряване в процеса на детското развитие. Преподавателката е хиреограф-професионалист отдаден на своята работа, която ще накара децата записали се в школата да се влюбят в танца и да изпитват удоволствие от това, което правят. ГРАФИК НА ЗАНИМАНИЯТА ПО НАРОДНИ ТАНЦИ& - понеделник - сряда

  Художествена гимнастика

  През учебната 2016-2017 година ще функционира школа по „Художествена гимнастика” в ДГ”Детелина”, гр.Бяла Слатина с преподавател Росица Николаева Маринова. Привлечени от този красив спорт много момичета се записаха, за да се изявят като гимнастички. Художествената гимнастика е олимпийски спорт, предимно за жени, при който, под съпровод на музика, се изпълняват сложни гимнастически упражнения. Той е комбинация от балет, гимнастика, театрални танци и игра с уреди. Художествената гимнастика съдейства за всестранната физическа подготовка и развитието на децата. Формира правилна стойка, лекота и изящество на движенията. Развива различни качества - гъвкавост, издържливост, сила, бързина, воля. Тренировките гарантират укрепването на организма, както и придаването на нужната му гъвкавост и здравина, което е важен фактор в развитето на тяхната физика. Дава възможност всяко дете да придобие самочувствие, увереност. Под умелото ръководство на треньорката Росица Николаева Маринова малките гимнастички ще усвояват „азбуката” на този грациозен спорт. Участвайки в школата по Художествена гимнастика, децата имат възможност да се развиват и може някое от тях да се окаже бъдещ състезател по художествена гимнастика, с когото да се гордеем. Времеви график: Всеки вторник и четвъртък - сутрин.